-
Ivócsanak, evőeszközök : Ezeket az eszközöket már nem csak ajándékozásra készítették, hanem saját használatra is, ettől függetlenül nem kevésbé díszesek. Itt már vájni is kellett, ezt régen először égetéssel kezdték, majd a kiégetett részt kimélyítették. Ezt a műveletet az órán egy széles, nagyon íves, È alakú vésővel végezzük el. A díszített felület itt a csanak külső része és maga nyél, amit ezen kívül sokszor állatformájúra faragták, az evőeszközöknél csak a nyél a díszítendő rész. Itt fontos megjegyezni, hogy ezeket a tárgyakat formájuk és nagyságuk miatt ékrovással szokás díszíteni, tehát ezeket az eszközöket akkor készítessük, ha a tanulók már jártasok az ékrovásos faragásban .

ivócsanak

kanál
-
Sótartók, gyufatartók : Itt a munka legnagyobb részét a tartók elkészítése adja, ami nem könnyű – alsósoknak, de a felsők nyugodtan kipróbálhatják. Elkészítésűk hasonló, mint az előzőek.



sótartók és gyufatartó

szerszámnyelek
<< Előző rész Tartalomjegyzék Következő rész >>